Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

استانداردهای مربوط به وسايل حفاظت فردی

كشورهاي مختلف داراي استاندارد ملي مي‌باشند.

به طور مثال DIN استاندارد كشور آلمان و BS استاندارد كشور انگليس مي‌باشد.

بعد از تشكيل اتحاديه اروپا مقرراتي تحت عنوان CE وضع شده است كه علاوه بر استاندارهاي ملي، اين استاندارد در كل كشورهاي اروپايي رعايت مي‌شود.

براي وسايل حفاظت فردي اين استاندارها با دو حرف EN  و يك كد براي هر وسيله حفاظت فردي خاص ارائه شده است. به طور مثال استاندارد دستکش های ایمنی EN 388  مي‌باشد.
يكي از موارد مهم در يك برنامه مناسب استفاده از وسايل حفاظت فردي‏،  ارزيابي خطرات و بررسي وسايل حفاظت فردي موجود، انتخاب بهترين وسيله بر اساس ارزيابي انجام شده در مورد خطرات آن شغل مورد نظر مي‌باشد.
لوازم حفاظت فردی جهت رسيدن به سه هدف زير بكار مي روند :
1ـ به عنوان مكمل اقدامات اساسي ايمني بر روي محيط و پيرامون كارگر و آنچه كه در اختيار دارد .
2ـ به عنوان ابزار كار تلقي شده كه بدون آنها پرداختن به شغل مورد نظر غيرممكن است .
3ـ در شرايطي كه اقدام اساسي ايمني محتاج زمان باشد ، در اينصورت تنها امكان تامين شرايط ايمني براي افراد به طور موقت خواهد بود .

مستندات قانونی

طبق ماده 90 قانون كار و تامين اجتماعي كليه اشخاص حقيقي و يا حقوقي كه بخواهند لوازم حفاظتي و بهداشتي را وارد يا توليد كنند ،

بايد مشخصات وسايل را بر حسب مورد همراه يا نمونه هاي آن را به وزارت كار و امور اجتماعي و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي ارسال دارند و پس از تائيد به ساخت و يا واردكردن اين وسايل اقدام كنند .

طبق تبصره 91 كارفرمايان و مسئولان كليه واحدهاي موضوع ماده 85 اين قانون مكلفند براساس مصوبات شورايعالي حفاظت فني براي تامين حفاظت و سلامت و بهداشت كارگران در محيط كار ، وسايل و امكانات لازم را تهيه و در اختيار آنان قرار دهند و چگونگي كاربرد وسايل فوق الذكر را به آنان بياموزند و در خصوص رعايت مقررات حفاظتي و بهداشتي نظارت نمايند . افراد مذكور نيز ملزم به استفاده و نگهداري از وسايل حفاظتي و بهداشتي فردي و اجراي دستورالعمل هاي مربوط كارگاه مي باشند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *